Tango focust nu ook op elektrisch rijden

Den Haag, 25 augustus 2020 - Tango gaat onder de vlag van 'Tango electric' de komende jaren vol inzetten op uitbreiding van een laadnetwerk voor elektrisch rijden. Op eigen tankstations, maar ook op parkeerplaatsen van onder andere winkelcentra, retail en bedrijven zal het aantal laadpalen van Tango electric toenemen. “We willen onze klanten services bieden gericht op de toekomst, voor elke vorm van mobiliteit”, aldus Sven Dochez, Director Sustainable Fuels bij Q8.

Tango’s moederbedrijf Q8 zette eind 2017 al de eerste stappen in de e-mobiliteit met snelladers op diverse stations in België. Begin vorig jaar kwamen hier de allereerste ultrasnelladers bij langs de Belgische snelweg, in samenwerking met Ionity. Het bedrijf zet hierin nu de volgende stap, met de uitbouw van een eigen laadnetwerk in Nederland onder de naam Tango electric.

Tango-electric-Harderwijk

Primeur Tango electric in Harderwijk

Tango’s bestaande tankstations vormen een perfecte basis om te starten met het eigen laadnetwerk. Laadpalen zullen integraal onderdeel gemaakt worden van het productaanbod. Het tankstation in Harderwijk had begin maart de primeur: daar openden de eerste twee snelladers onder de luifel, om klanten hetzelfde vertrouwde gevoel te geven bij het opladen van hun auto: simpel, schoon, snel en safe.

Tango-electric-laadpas

Uitgebreid laadnetwerk met de Tango electric app

Met een groeiend aantal laadpunten helpt Tango electric de elektrische rijder met de overstap van fossiel naar elektrisch rijden. Tango electric klanten kunnen terecht op ons zeer uitgebreide partner-netwerk met hun Tango electric-laadpas. Momenteel geeft de Tango electric-laadpas je toegang tot wel 80% van alle laadpunten in Benelux (45.000)  waarvan 30.000 in Nederland. Het uiteindelijke doel van Tango electric is om met 1 laadpas door heel Europa te kunnen reizen en laden.

Auto-laden-tango-electric

Laden waar je jouw auto parkeert

De ambitieuze plannen gaan verder dan bestaande locaties voorzien van snelladers. Omdat Tango wil bijdragen aan een landelijke dekking van snellaadpunten en de elektrische infrastructuur verder uit wil bouwen, zijn er stand-alone laders ontwikkeld die op diverse locaties geplaatst kunnen worden. Zo ook op locaties van retailpartners en bedrijven. Dochez licht deze keuze toe: “We beseffen dat elektrische rijders niet alleen op tankstations komen om hun auto op te laden. Om het onze klanten zo makkelijk mogelijk te maken, zorgen we ervoor dat zij ook op andere locaties gebruik kunnen maken van Tango-laders. Zo kun je, terwijl je bijvoorbeeld boodschappen doet, gemakkelijk en snel je auto opladen. Of terwijl je werkt op kantoor. Bedrijven kunnen bovendien ook Tango laders bij medewerkers thuis laten plaatsen.”

Tango-electric

Totaaloplossing voor zakelijke rijders en fleetmanagers

Tango electric biedt ook zakelijke rijders en fleetmanagers een totaaloplossing in de vorm van een online portal gecombineerd met een aanbod van AC-laders en bijbehorende services. In de portal heeft de fleetmanager alle tools tot zijn beschikking om de elektrische vloot te beheren. Tango electric installeert de AC-laadpalen op zakelijke locaties en bij EV-rijders thuis. Doordat deze laders direct zijn verbonden met de Tango portal worden de thuislaadsessies automatisch maandelijks vergoed via Tango electric.

Tango-electric

Mobiliteitshubs

Tango bekijkt naast samenwerkingen met Nederlandse retail ook de mogelijkheden om laadpleinen aan te leggen: plekken met meer dan twee laadpunten gelegen op knooppunten in gemeenten en regio’s waar meerdere elektrische rijders tegelijkertijd gefaciliteerd kunnen worden. “Op deze zogenaamde mobiliteitshubs is er een hoge laadzekerheid voor rijders doordat er meerdere laadpalen staan en kunnen we in verschillende laadbehoeften voorzien. We onderzoeken ook of we op deze mobiliteitshubs andere energieneutrale vervoersdiensten kunnen aanbieden, om je bijvoorbeeld naar een stad te kunnen vervoeren terwijl je je auto oplaadt,” aldus Dochez.

Brede mobiliteitsdiensten

De uitbreiding van het laadnetwerk is voor Tango - na de lancering van de samenwerking met o.a. het Nederlands autodeelplatform SnappCar  - opnieuw een grote stap in de transformatie van petroleumspeler naar mobiliteitsspeler . Dochez: “Met Tango electric zetten we vol in op het aanbieden van brede mobiliteitsdiensten die passen bij de toekomst, om zo onze klantreizen nog duurzamer te maken.”

====================

EINDE PERSBERICHT

Perscontact: Judith Vermulst  -  Communicatiebureau Coopr  -  Email: [email protected]  -  Tel: 06 30 04 37 46

Over Tango

Tango, onderdeel van Q8, is de oprichter van het marktsegment ‘onbemand tanken’ in Nederland en heeft sinds de opening van haar eerste onbemande tankstation in 2000 in Nijmegen gewerkt aan het realiseren van haar landelijk netwerk van momenteel 196 tankstations. Daarnaast is Tango het eerste merk dat onbemande tankstations op belangrijke snelwegen opende. Gemak, snelheid en prijs staan bij Tango centraal. Slim tanken is door Tango’s onbemande stations een begrip geworden, maar vandaag de dag is slim op je bestemming komen waar Tango zich op richt. Met supersnelle laadpalen met Tango electric, een app om ze te vinden, een autoverzekering waar je alleen betaalt voor gereden km’s en samen met SnappCar het aantrekkelijk maken van car-sharing.  Het is de ambitie van Tango om zich in de toekomst verder te ontwikkelen tot een brede mobiliteitsgerichte dienstverlener.